Ha Téged is a szakmád iránti szenvedély inspirál, akkor jelentkezz versenyzőnek és vegyél részt A Profik Bajnokságán!

Képviseld Te Magyarországot a EuroSkills és WorldSkills versenyeken!

Bútorasztalos (Cabinetmaking)

A szakma, versenyszám rövid leírása

bútorasztalos korpuszbútorokat, tároló bútorokat, asztalokat, ülő-és fekvőbútorokat, kiegészítő bútorokat, irodai bútorokat készít és különböző rendeltetésű, szerkezetű bútorok, belsőépítészeti munkák elkészítését végzi.Fő feladatköre a termékek készítése, szerelése, karbantartása, javítása és felújítása. Gyártási folyamatokat szervez, tömörfa alkatrészeket, furnérozott alkatrészeket és laminált bútoralkatrészeket gyárt, felületkezelési műveleteket végez, illetve összeállítja a termék alkatrészeit.

 

Tevékenységi köre a termék előállításához szükséges eszközök és anyagok beszerzésén át a gyártási műveletek, kapcsolódó adminisztrációk, valamint a befejező feladatok elvégzéséig terjed. A munkája magában foglalja a kézi és a gépi technológiák alkalmazását, valamint a hagyományos és a modern technológiák használatát.

Követelmények, elvárások

A nemzeti válogatóversenyre jelentkezők létszámától függően egy-, vagy többlépcsős előválogató versenyen mérik össze tudásukat. A válogatóversenyek győztes versenyzői a EuroSkills, illetve a WorldSkills versenyt megelőzően több hónapos szakmai felkészítésen vesznek részt és közülük szakmánként a legjobban felkészült versenyző képviselheti hazánkat a nemzetközi megmérettetésen.

 

A magyarországi válogatóversenyen a versenyző jelölteknek egy a világversenyeken szokásos versenyfeladathoz hasonló jellegű, elvárások tekintetében azonban annál könnyebb feladat elkészítésére kell vállalkozniuk.Idegen nyelvismeret nem követelmény, de előnyt jelent.

További információ

További információ elérhető a www.worldskillshungary.hu és a www.tanmuhely.hdidakt.hu honlapokon, valamint

Kopasz Anikó

szponzor képviselőnél

Telefon: +36-30-374-4500

 

és

Babanecz Csaba

szakértőnél

Telefon: +36-30-290-2390

 

Jelentkezni a versenyre a www.worldskillshungary.hu címen található elektronikus jelentkezési lap kitöltésével lehet.

A jelentkezések elbírálását követően minden jelentkezőt e-mailban értesítünk a válogató versenyek helyéről, idejéről.