Ha Téged is a szakmád iránti szenvedély inspirál, akkor jelentkezz versenyzőnek és vegyél részt A Profik Bajnokságán!

Képviseld Te Magyarországot a EuroSkills és WorldSkills versenyeken!

Jánosi András

Mechatronika (Mechatronics)
Jánosi András
Szakma: Mechatronika (Mechatronics)
Iskola / munkahely: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Villamosmérnöki Kar
Szakértője: Dr. Jánosi László

“Jánosi András vagyok, 1986-ban születtem Budapesten. 2005 óta a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki Karán villamos és automatizálási ismereteket tanulok.

A mechatronikai szakterülettel elsőéves koromban találkoztam először. Részt vettem az első magyarországi válogató versenyen, melyen a 2007-es WorldSkillsre válogatták a versenyzőket. A versenyen angol nyelvből kellett vizsgát tenni és elektro-pneumatikai feladatokat kellett időre megoldani. Bekerültem az első hat helyezett közé, majd a versenyt követően egy tíz hónapig tartó intenzív képzésen vettem részt. A felkészítés az egyetemi tanulmányaimat remekül kiegészítette, elsősorban gyakorlati szempontból.

A képzési időszak végén egy újabb versenyen döntötték el a Shizuokába utazó csapat összetételét, másodmagammal kerültem be az utazó keretbe. Japánban a szakterületünkön induló 26 csapat közül a tizennyolcadikak lettünk.

Szeretem a versenyhelyzeteket és a kihívásokat. Egy négy főből álló csapattal részt vettem a 2008 tavaszán, Egerben a Bosch-Rexroth által rendezett országos Pneumobil versenyen. A versenyfeladat egy pneumatikus hajtású jármű tervezése és megépítése volt. A verseny napján távolsági, sebességi, konstrukciós és közönségi díjakat osztottak ki. Csapatunk elnyerte a Közönség Díjat valamint a legjobb konstrukció kategóriában a 4. helyezést.

2008 tavaszán megkaptuk a bizalmat az első EuroSkills versenyen való indulásra, jelenleg erre a feladatra készülök.

Szakmai érdeklődési körömön kívül aktívan sportolok az Óbuda Brick Factory baseball csapatában. Junior és esetenként a senior csapatban játszom. (www.obudabaseball.hu)”