Ha Téged is a szakmád iránti szenvedély inspirál, akkor jelentkezz versenyzőnek és vegyél részt A Profik Bajnokságán!

Képviseld Te Magyarországot a EuroSkills és WorldSkills versenyeken!

Galambos Tibor

Épületasztalos (Joinery)
Galambos Tibor
Szakma: Épületasztalos (Joinery)
Iskola / munkahely: -
Szakértője: Babanecz Csaba

“Galambos Tibor vagyok, 1985-ben születtem Pécsett, asztalos tanulmányaimat is itt végeztem. Az iskola elvégzése után 2005 januárjában Németországba utaztam tanulni és dolgozni. Több mint egy évet töltöttem a Bodeni-tó partján fekvő Kressbronban, ahol hajóbútorokat és falburkolatokat készítettem. Emellett egy olyan speciális lépcső gyártásában is részt vettem, amely a berlini Magasin Lafayette áruházat díszítette. Megtanultam restaurálni is, leginkább ajtókat és hagyományos német ablakokat állítottunk helyre.

A következő évben a franciaországi Grenoble városban folytattam tanulmányaimat a “”Compagnon Du Devoir”” nevezetű szervezetnél. 2007 júniusáig főként egy ajtókat és ablakokat gyártó cégnél dolgoztam, bejárati és tolóajtók tervezésében és kivitelezésében vettem részt. Jelentősebb munkáim közé sorolhatom azokat az ajtókat, amelyek egy Chamonix melletti faluban készültek.

2007 szeptemberétől 2008 júliusáig a franciaországi Brest-ben tanultam és dolgoztam egy asztalos cégnél, ahol exkluzív hajóbútorokat készítettünk külföldre és Franciaország egész területére. Ennél a cégnél Athénban készített speciális furnérozott ajtókon és bútorokon is dolgoztam, illetve Párizsban készítettünk furnérozott, dekorlemezelt, festett ajtókat és tengerjáró hajókra bútorokat, bárpultot valamint különféle berendezéseket.

Remélem, az EuroSkills versenyen az elmúlt években szerzett gyakorlati tudásom segítségével olyan helyezést érhetek el, amelyre nem csak én, hanem Magyarország is büszke lehet.”