Ha Téged is a szakmád iránti szenvedély inspirál, akkor jelentkezz versenyzőnek és vegyél részt A Profik Bajnokságán!

Képviseld Te Magyarországot a EuroSkills és WorldSkills versenyeken!

Dózsa Dózsa Gábor

Villanyszerelő (Electrical Installations)
Dózsa Dózsa Gábor
Szakma: Villanyszerelő (Electrical Installations)
Iskola / munkahely: Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakközépiskola
Szakértője: Dr. Jánosi László

“Dózsa Gábor 21 éves komáromi lakos vagyok. Komárom egy nagyon kedves kisváros Magyarország északi részén, a szlovák határhoz közel.

A győri Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakközépiskola diákja voltam. 2005-ben érettségiztem, egy évvel később elektrotechnikai technikusi képesítő vizsgát tettem. A különböző versenyeken elért eredményeimért megkaptam a Pattantyús Emlékérmet, az iskola legmagasabb rendű kitüntetését, amelyre ma is nagyon büszke vagyok. Jelenleg a Budapesti Műszaki Főiskola Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karán vagyok másodéves villamosmérnök szakos hallgató. A szakmaválasztással kapcsolatban elmondhatom, hogy lényegében a véletlen műveként kerültem villamos szakterületre, mivel pályaválasztás előtt inkább gépész szerettem volna lenni. Szerencsére cseppet sem bántam meg választásomat. Mikor először komolyabb betekintést nyertem leendő szakmámba, rádöbbentem, hogy végülis ez áll a legközelebb hozzám. Mindig törekedtem arra, hogy alaposan elsajátítsam azt a nagy terjedelmű ismeretanyagot, amit a végzettségemnek megfelelően megkövetelhetnek tőlem mind elméletben mind pedig gyakorlatban.

Szabadidős tevékenységeim közé tartozik a horgászat, a makettezés és a vasútmodellezés. Nagyon szeretek kirándulni, de ez mostanában a vasútbarátokkal szervezett úgynevezett vonalbejárásokban ki is merül. Bár kevés a szabadidőm, a szakmai versenyek miatt a különböző hazai és külföldi városokban töltött idő kárpótol az elmaradt kirándulásokért.

Nem először indulok nemzetközi versenyen, a 2007-ben megrendezett WorldSkills versenyen villanyszerelés (Electrical Installations) kategóriában vettem részt. Visszatekintve ez a verseny volt a legnehezebb és a legszínvonalasabb. Természetesen számos hazai megmérettetésen is részt vettem: az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen 2006-ban erősáramú szakmacsoportban éppúgy első helyen végeztem, mint az OSZTV után rendezett Legrand Villamos Szerelési Versenyen. Ekkor kaptam meghívást a Legrand cégtől Párizsba, és az ott 2006 novemberében szervezett versenyen is a dobogó legfelső fokára állhattam. 2006 októberének végén zajlott a WorldSkills Hungary válogató, ahol szintén az első helyen végeztem. Az első három versenyző egy közel egy évig tartó felkészítésben vett részt, a következő év nyarán rendezett hazai döntőn derült ki, hogy ki utazik Japánba. Életem egyik legboldogabb napja volt, amikor megtudtam, hogy én lehetek a szerencsés kiválasztott versenyző.

Szeretnék az EuroSkills versenyen jól szerepelni és szeretnék minél több barátra szert tenni, akikkel – remélem – hosszú évekre kapcsolatban is maradok.”