Ha Téged is a szakmád iránti szenvedély inspirál, akkor jelentkezz versenyzőnek és vegyél részt A Profik Bajnokságán!

Képviseld Te Magyarországot a EuroSkills és WorldSkills versenyeken!

Berke Zoltán

ICT Team/open source specialist
Berke Zoltán
Szakma: ICT Team/open source specialist
Iskola / munkahely: Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskola
Szakértője: Sisák Zoltán

“Berke Zoltán vagyok, 1985-ben születtem Debrecenben. A debreceni Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskolában érettségiztem, technikusi évemben gazdasági informatikus oklevelet szereztem. A Debreceni Egyetem Műszaki Főiskolai Karán Mérnök Informatikus diplomát kaptam, tanulmányaim során az ipari hálózatok szakirányt választottam. Az egyetem utolsó évében középiskolai tanáraim ajánlására visszamentem régi iskolámba CISCO oktatásra – szakközépiskolám CISCO Lokális Akadémia – ahol elvégeztem a CISCO Hálózati Akadémiának CCNA kurzusát. Még ugyanabban az évben informatikai hálózat telepítő oklevelet is szereztem.

Több mint egy éve dolgozom a T-Systems leányvállalatánál, az IT-Services Hungary-nél hálózati mérnök munkakörben. Munkám során nagy gyakorlati tapasztalatra tettem szert többek között olyan eszközök és szerverek használatában, mint a Cisco, Juniper, Checkpoint, Crossbeam; Windows2003, Centos, Debian, Sun vagy akár az vmware. Elégedett lehetek, hiszen munkám során azt teszem, amit igazán szeretek.

Tanulmányaim és munkám mellett mindig igyekeztem időt szánni a pihenésre is. Szeretek biciklizni, futballozni, kirándulni, különböző kultúrákat, országokat megismerni. Sokat sportolok, középiskolás koromban regisztrált kézilabdázó voltam, de a különböző sportágaknak kipróbáltam szinte minden fajtáját.

Nagy várakozással nézek az EuroSkills verseny elé, hiszen nem volt könnyű a bejutás. Több mint 150 csapat közül, egy háromfordulós versenyen kellett bebizonyítanunk, mi vagyunk a legalkalmasabbak arra, hogy képviselhessük Magyarországot. Ezúton szeretném megköszönni Harman Andrásnak, Thomas Straussnak és Mátrai Szilárdnak, akik támogattak minket a verseny során és velünk együtt örültek sikereinknek.”