Ha Téged is a szakmád iránti szenvedély inspirál, akkor jelentkezz versenyzőnek és vegyél részt A Profik Bajnokságán!

Képviseld Te Magyarországot a EuroSkills és WorldSkills versenyeken!

Víz-, gáz- és fűtésszerelő (Plumbing and Heating)

A szakma, versenyszám rövid leírása

A víz-csatorna és fűtés szerelői szakmában a WorldSkills illetve továbbiakban a EuroSkills versenyeken a versenyzőknek az előre meghatározott, behatárolt versenyidőn belül kell egy a mindennapi életben is megszokott szakmai kihívásokat összefoglaló versenyfeladatot elkészíteniük. A konkrét versenyen egyrészt némi rajztechnológiai jártasságot kell bizonyítani, másrészt egy összetett alaprajzi elrendezés szerinti, jellemzően könnyűszerkezetes tartószerkezetre épített víz-csatorna alapszerelési majd szerelvényezési illetve valamilyen jellemzően egyedi fűtéstechnikai feladatot, például egy padlófűtési felületet kell elkészíteni. A versenyfeladat magában foglalja a szükséges anyagok kigyűjtését is. Rajz szerint meghatározott részletek kidolgozása is fontos részét képezi a versenynek (hajlítások, ívek). A versenyen elvárt színvonal kiemelkedően magas, a versenyfeladat elkészítésénél a szabvány szerinti pontosságot jelentősen meghaladó pontossági szint a mérvadó.

A versenyen magas színvonalú egyéni munkára való képesség, magas szintű szakmai tudás, szakmai alázat, kreativitás, stressz tűrő képesség valamint érzelmi kiegyensúlyozottság nélkülözhetetlen.

Követelmények, elvárások

A nemzeti válogatóversenyre jelentkezők létszámától függően egy-, vagy többlépcsős előválogató versenyen mérik össze tudásukat. Az első és második helyezett versenyzők a WorldSkills versenyt megelőzően több hónapos szakmai felkészítésen vesznek részt és közülük a legjobban felkészült versenyző képviselheti hazánkat a nemzetközi megmérettetésen.

A magyarországi válogatóversenyen a versenyző jelölteknek egy a világversenyeken szokásos versenyfeladathoz hasonló jellegű, elvárások tekintetében azonban annál könnyebb feladat elkészítésére kell vállalkozniuk. A válogató versenyfeladata megközelítőleg két nap alatt elkészíthető.

Egyéb követelmények

További információ

További információ elérhető a www.worldskillshungary.hu oldalon, valamint

Szigetvári Csilla

szakértőnél

E-mail: szigetvari.csilla @ szikra.hu

Telefon: +36/730/6309943

 

Jelentkezni a versenyre a www.worldskillshungary.hu címen található elektronikus jelentkezési lap kitöltésével lehet.

A jelentkezések elbírálását követően minden jelentkezőt e-mailban értesítünk a válogató versenyek helyéről, idejéről.