Ha Téged is a szakmád iránti szenvedély inspirál, akkor jelentkezz versenyzőnek és vegyél részt A Profik Bajnokságán!

Képviseld Te Magyarországot a EuroSkills és WorldSkills versenyeken!

Villanyszerelő (Electrical Installations)

A szakma, versenyszám rövid leírása

A verseny során egyrészt hagyományos és intelligens épületrendszerek falon kívüli és süllyesztett kialakítására, valamint vezérlési feladatok összeállítására kerül sor.Mindkét esetben a versenyzőnek kell a teljes installációt kialakítania, betartva a szakmai és balesetvédelmi előírásokat. A verseny során elméleti kérdésekre nem kell válaszolni, de meg kell tudni indokolni miért az adott kialakítást megoldást választotta a versenyző.

 

A rendelkezésre álló idő 18-22 óra, ami komoly szellemi, fizikai és pszichikai terhelést jelent valamennyi résztvevőnek.

Követelmények, elvárások

A kiválasztott versenyző felkészítése alapvetően az iskolájához, munkahelyéhez közel történik a villanyszerelő szakértő irányítása mellett, a helyi tanár kollégák segítségével. Emellett a felkészülés során magyarországi és esetenként külföldi „edzőtáborokban” is részt kell venniük, amik az adott témától függően 3-5 naposak és bentlakásos jelleggel kerülnek lebonyolításra. Itt a résztvevőknek a versenyszituációhoz hasonló feladatokat, projekteket kell végrehajtaniuk, más versenyzőkkel összemérve felkészültségüket.A felkészülés során heti 2-4 alkalommal kell a versenyzőknek gyakorlásokon részt venniük, illetve a feladat jellegéből adódóan otthoni munkát megoldaniuk.

A felkészülés a versenyig 6-7 hónap.

A versenyek hivatalos nyelve az angol. A feladatok – elsősorban a programozási feladatok – angol nyelven kerülnek kiadásra, és ellenőrzésre, emiatt angol nyelvtudás szükséges, a nyelvtudás szakmai részének fejlesztése része a felkészülésnek.

További információ

www.worldskillshungary.hu és a www.legrand.hu honlapokon, valamint

Tamás Róbert

szakértőnél

E-mail: tamasrobert@gmail.com 

Telefon: +36 30 565 1056 

 

Jelentkezni a versenyre a www.worldskillshungary.hu címen található elektronikus jelentkezési lap kitöltésével lehet.

A jelentkezések elbírálását követően minden jelentkezőt e-mailban értesítünk a válogató versenyek helyéről, idejéről.