Ha Téged is a szakmád iránti szenvedély inspirál, akkor jelentkezz versenyzőnek és vegyél részt A Profik Bajnokságán!

Képviseld Te Magyarországot a EuroSkills és WorldSkills versenyeken!

Szépségápoló (Beauty Therapy)

A szakma, versenyszám rövid leírása

A versenyszám a hazai szakmák közül több szolgáltató területet ölel fel. Ide tartozik a kozmetikus, kézápoló, műkörömépítő, lábápoló, sminkes és a speciális testkezelő/masszőr.

A szépségápoló szakember az egészséges bőr szépítésével, ápolásával foglalkozik. Alap bőrtípusokat kezel, speciális kezelésekkel koptatja a bőrfelületet, masszírozza az arcot és a testet, elektokozmetikai módszerekkel hatóanyagot juttat a bőr felszínes és mélyebb rétegeibe, komedót tisztít a megfelelő előkészítéssel és utóápolással, szempillát és szemöldököt fest, korrigál, ideiglenes szőrtelenítési módszereket alkalmaz, SPA és kötőszöveti, alakformáló, valamint cellulit megszüntetésére irányuló testmasszázst végez. A kozmetikai műveletek mellett versenysminket készít. Tevékenysége kiterjed a manikűr és pedikűr, illetve körömépítési és díszítési műveletekre is.

 

A nemzetközi megmérettetésen a szakmai kompetenciák mellett jelentős hangsúlyt kap a vendég komfortérzetének kifogástalan megteremtése a lehető legnagyobb diszkréció mellett.

Követelmények, elvárások

A jelentkezők előválogató versenyen fognak részt venni, melyen szakmai zsűri értékelése alapján a legjobbnak ítélt négy versenyző közül a válogató versenyek döntőjén kerül kiválasztásra az országunkat képviselő versenyző.A válogató versenyeken kiválasztott versenyző Magyarországot képviselik egy szakmai világversenyen. Ennek megfelelően elvárás, hogy maximális intenzitással vegyen részt a felkészítéseken. A felkészítés az országos válogató versenyt követően kezdődik és a verseny kezdetéig tart. Ez áll kiadott feladatok elkészítéséből, több napos intenzív gyakorlati felkészülésekből, mentális felkészülésből, és nagyon sok gyakorlásból, bemutatók tartásából. Idegen nyelvismeret nem követelmény, de előnyt jelent.

További információ

További információ elérhető a www.worldskillshungary.hu és a www.asbothkeszthely.hu honlapokon, valamint

Varga Máté 
szakértőnél

E-mail: szantalkozmetika@gmail.com 

Telefon: +36 20 239 7401 

 

Linhart Rita

E-mail: suli@asboth.sulinet.hu

Telefon: +36 83 311 596

Jelentkezni a versenyre a www.worldskillshungary.hu címen található elektronikus jelentkezési lap kitöltésével lehet.

A jelentkezések elbírálását követően minden jelentkezőt e-mailban értesítünk a válogató versenyek helyéről, idejéről.