Ha Téged is a szakmád iránti szenvedély inspirál, akkor jelentkezz versenyzőnek és vegyél részt A Profik Bajnokságán!

Képviseld Te Magyarországot a EuroSkills és WorldSkills versenyeken!

Pék (Bakery)

A Pék (Bakery) szakma, versenyszám rövid leírása

Olyan elhivatott pék, pék-cukrász, sütő-és cukrászipari technikus tanulók és már a sütőiparban aktívan dolgozók jelentkezését várjuk, akik a nemzetközi verseny keretein belül megmérettetnék tudásukat sütőipari termékek magas szintű előállításában.

A világversenyeken és az Európa-bajnokságon való részvétel nagy kihívást jelent, hiszen a több napos verseny során különböző szakmai feladatokat kell teljesítenie a versenyzőknek.

A válogatóversenyek célja, hogy felmérjük ki milyen szakmai tudással, technológiai- és alapanyag ismerettel rendelkezik, hogyan tud időkorlátok között dolgozni, hogyan tudja felhasználni az adott alapanyagokat, milyen általános és szakmai angol nyelvi tudással rendelkezik, és mindeközben hogyan képes megbirkózni a versenyhelyzetből adódó stresszel.

A pékségi feladatok valamennyi kompetenciája megmérettetésre kerül a termékek innovatív megtervezésétől és a munka megszervezésétől kezdve, a különböző tészták elkészítésén, feldolgozásán, sütésén és a termékek szakszerű kezelésén, díszítésén át. A feladat végrehajtása során nagy hangsúlyt fektetünk az időbeosztásra, munkaszervezésre. A jelentkezők önállóan végzik el a feladataikat.

Követelmények, elvárások

Eredményes pályázat esetén előválogatón vesznek részt a versenyzők, a továbbjutó versenyzőknek szükséges vállalni előre egyeztetett időpontokban a felkészülésen való részvételt és a szakmai támogatók és a szakértők közreműködésével vezetett felkészítést az általuk biztosított képzőhelyeken.

A magyarországi válogatóversenyen a versenyzőjelölteknek egy a világversenyeken szokásos versenyfeladathoz hasonló jellegű, elvárások tekintetében azonban annál könnyebb feladat elkészítésére kell vállalkozniuk. Idegen nyelvismeret nem követelmény, de előnyt jelent.

Egyéb követelmények

 

További információ

További információ elérhető a www.worldskillshungary.hu, a www.kmaszc.hu oldalakon valamint

Galicz István

vezető, Pék EuroSkills Tehetséggondozó Bázis

E-mail: pekskills@gmail.com

 

Tóth Judit Emma

szakmai támogató, Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum, nemzetközi koordinátor

Email: toth.judit.emma@kmaszc.hu

 

Jelentkezni a versenyre a www.worldskillshungary.hu címen található elektronikus jelentkezési lap kitöltésével lehet.

A jelentkezések elbírálását követően minden jelentkezőt e-mailben értesítünk a válogató versenyek helyéről, idejéről.