Ha Téged is a szakmád iránti szenvedély inspirál, akkor jelentkezz versenyzőnek és vegyél részt A Profik Bajnokságán!

Képviseld Te Magyarországot a EuroSkills és WorldSkills versenyeken!

Kőfaragó (Architectural Stonemasonry)

A szakma, versenyszám rövid leírása

A kőfaragó szakmában dolgozó szakember új és felújításra váró épületeken és műemléképületeken dolgozik. Külső helyszínen és kőfaragó műhelyben lát el szobrászati feladatokat. Részt vesz az építészethez és a szobrászathoz kapcsolódó kőfaragó kivitelezési munkákban.

Dolgozik történeti és műemléki épületek lábazatainak, tagozatainak, párkányainak elkészítésében. Rekonstrukciós munkákat végez, köztéri szobrászati munkák helyreállításában, kivitelezésében lát el, kőfaragással összefüggő feladatokat.

A versenyen elvárt színvonal kiemelkedően magas, a versenyfeladat elkészítésénél a pontossági és a minőségi szint a mérvadó.

 

A kőfaragó szakmában a EuroSkills és a WorldSkills versenyeken a versenyzőknek az előre meghatározott, viszonylag szűkre szabott versenyidőn belül kell, a nem mindennapi szakmai kihívásokat jelentő versenyfeladatot elkészíteniük.

 

Követelmények, elvárások

A nemzeti válogatóversenyre jelentkezők létszámától függően egy-, vagy többlépcsős előválogató versenyen mérik össze tudásukat. A több lépcsős gyakorlati feladatból álló és a világversenyek feladataihoz képest mérsékeltebb kihívásokat jelentő formaelemeket tartalmazó feladatokat kell az előválogatón teljesíteni. A versenyző a versenyt megelőzően több hónapos szakmai felkészítésen vesz részt és képviselheti hazánkat a nemzetközi megmérettetésen.

A magyarországi válogatóversenyen a versenyző jelölteknek egy a világversenyeken szokásos versenyfeladathoz hasonló jellegű, elvárások tekintetében a nemzetközi szinthez igazodó feladat elkészítésére kell vállalkozniuk. A válogató versenyfeladata általában egy vagy két nap alatt elkészíthető gyakorlati feladat.

 

További információk

További információ elérhető a www.worldskillshungary.hu honlapon, valamint

Nagy János

szakértőnél

e-mail: jano5.n5@gmail.com 

 

Jelentkezni a versenyre a www.worldskillshungary.hu címen található jelentkezési lap kitöltésével lehet.

A jelentkezések elbírálását követően minden jelentkezőt e-mailben értesítünk a válogató versenyek helyéről, idejéről.