Ha Téged is a szakmád iránti szenvedély inspirál, akkor jelentkezz versenyzőnek és vegyél részt A Profik Bajnokságán!

Képviseld Te Magyarországot a EuroSkills és WorldSkills versenyeken!

Ipar 4.0 (Industry 4.0)

A szakma, versenyszám rövid leírása

Az Ipar 4.0 a napjainkban végbemenő „negyedik ipari forradalom”, aminek lényege, tömören, a termelési folyamatláncolat egy magasabb digitalizációs szintre emelése. A valóság természetesen ennél jelentősen összetettebb.

Ipar 4.0 keretein belül a termelésben résztvevő rendszerek és szolgáltatások egymással kommunikálva, egy kiber-fizikai rendszert alkotva, adott esetben egymást optimalizálva hoznak „önálló” döntéseket, avatkoznak bele – többek között - termelési / logisztikai / karbantartási folyamatokba.

Mind a WorldSkills és a EuroSkills versenyeken 2 fős versenyszámról van szó, vagyis a problémák megoldásakor a csapattagok egymás tudására is támaszkodnak.

A felkészülési folyamat

Az előzetes szakmai és nyelvi felmérést követően indul a nagyjából 1 éves felkészítés, ahol több lépcsős házi selejtezők során szűkül a jelentkezők köre, egészen addig amíg egy 2 fős csapat marad. A végleges csapat ezután egy intenzív, kifejezetten a versenyre összpontosító felkészítési szakaszban vesz részt, ami egészen a versenyig tart.

Követelmények, elvárások

Minimális elvárások:

További információk

További információ elérhető a www.worldskillshungary.hu és a www.festo.hu honlapokon,

Molnár János Krisztián szakértőnél,
E-mail: molnarjanosk@gmail.com

valamint

Siszer Tamás szakmai támogató képviselőnél
E-mail: tamas.siszer@festo.com