Ha Téged is a szakmád iránti szenvedély inspirál, akkor jelentkezz versenyzőnek és vegyél részt A Profik Bajnokságán!

Képviseld Te Magyarországot a EuroSkills és WorldSkills versenyeken!

Grafikus (Graphic Design)

A szakma, versenyszám rövid leírása

A Graphic Design (grafikus) szakma nagyon sokféle tudást és tudományágat olvaszt magába. A szakmához szükséges ismeretek és a készségek skálája igen széles: grafikai szoftverek alapos ismerete, alapvető nyomdaipari ismeretek, színtani és tipográfiai ismeretek, továbbá elengedhetetlen a grafikai tervezéshez szükséges irányelvek ismerete. Ezen kívül elsődleges szempont a kreativitás, esztétikai érzék és eredetiség a feladatok megoldása során.
Egy jó grafikus a munkájával előmozdíthatja egy cég vagy márka sikerességét, hozzájárulhat az eladás vagy forgalom növekedéséhez.

Követelmények, elvárások

A verseny során a versenyzők több, különböző modulból álló feladatsort kapnak. A feladatsorok változatosak, így lefedve a grafikai tervezés különböző területeit, mint például arculattervezés, kiadvány- és csomagolástervezés, webdesign, plakáttervezés. Az elkészült munkákat nyomdakészen kell elmenteni, kinyomtatni, méretre vágni és feladattól függően hajtogatni, ragasztani. A szakmai tudáson kívül az értékelés szempontjai között szerepel a technikai tudás, kreativitás, igényes és tiszta munkavégzés is.

A hazai válogató versenyen a részt vevőknek a világversenyen szokásos versenyfeladathoz hasonló, némileg leegyszerűsített feladatot kell elkészíteniük, az értékelés szempontjainak az irányadója a versenyeken alkalmazott pontozási, értékelési rendszer az adott válogatóverseny feladatához igazítva.

 

További információ elérhető a www.worldskillshungary.hu honlapon, valamint

 

Zsankó László

szakértőnél

e-mail: zsanko.laszlo@gmail.com

 

Jelentkezni a versenyre a www.worldskillshungary.hu címen található jelentkezési lap kitöltésével lehet.

A jelentkezések elbírálását követően minden jelentkezőt e-mailben értesítünk a válogató versenyek helyéről, idejéről.