Ha Téged is a szakmád iránti szenvedély inspirál, akkor jelentkezz versenyzőnek és vegyél részt A Profik Bajnokságán!

Képviseld Te Magyarországot a EuroSkills és WorldSkills versenyeken!

Épületasztalos (Joinery)

A szakma, versenyszám rövid leírása

Az épületasztalos ajtókat, ablakokat, lépcsőket, padlóburkolatokat, beépített bútorokat, falburkolatokat és egyéb épületasztalos ipari termékeket készít.

A gyártás mellett feladatai közé tartozik a külső helyszíni beépítési, szerelési munkák, az épületasztalos ipari szerkezetek elhelyezése és rögzítése, szerelvények, vasalatok felszerelése és beállítása. A szerkezetek kialakítása és összeépítése során a különböző szerkezeti kötéseket alkalmazza, mint például az ollós csapozások, sarokkötések, fészkes és átmenő vésett csapozások, lapolások, idegencsapos kötések, fecskefarkú fogazások.

Tevékenységi köre a termék előállításához szükséges eszközök és anyagok beszerzésén át a gyártási műveletek, kapcsolódó adminisztrációk, valamint a befejező feladatok elvégzéséig terjed. Munkája magában foglalja a kézi és a gépi technológiák alkalmazását, valamint a hagyományos és a modern technológiák használatát.

Követelmények, elvárások

A nemzeti válogatóversenyre jelentkezők létszámától függően egy-, vagy többlépcsős előválogató versenyen mérik össze tudásukat. A válogatóversenyek győztes versenyzői a EuroSkills, illetve a WorldSkills versenyt megelőzően több hónapos szakmai felkészítésen vesznek részt és közülük szakmánként a legjobban felkészült versenyző képviselheti hazánkat a nemzetközi megmérettetésen.

A magyarországi válogatóversenyen a versenyző jelölteknek egy a világversenyeken szokásos versenyfeladathoz hasonló jellegű, elvárások tekintetében azonban annál könnyebb feladat elkészítésére kell vállalkozniuk.Idegen nyelvismeret nem követelmény, de előnyt jelent.

További információ

További információ elérhető a www.worldskillshungary.hu és a www.tanmuhely.hdidakt.hu honlapokon, valamint

Kopasz Anikó

szponzor képviselőnél

Telefon: +36-30-374-4500

 

és

Babanecz Csaba

szakértőnél

Telefon: +36-30-290-2390

Jelentkezni a versenyre a www.worldskillshungary.hu címen található elektronikus jelentkezési lap kitöltésével lehet.

A jelentkezések elbírálását követően minden jelentkezőt e-mailban értesítünk a válogató versenyek helyéről, idejéről.