Ha Téged is a szakmád iránti szenvedély inspirál, akkor jelentkezz versenyzőnek és vegyél részt A Profik Bajnokságán!

Képviseld Te Magyarországot a EuroSkills és WorldSkills versenyeken!

Közép-magyarországi Agárszakképzési Centrum

Intézményünk, a Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum 2020. július 1-jén alakult, tagintézményei a régión belül Pest megyében, Budapesten és Nógrád megyében kínálnak szakképzést.

Az Agrárminisztérium által fenntartott, centrumhoz tartozó 11 iskola fő profilja a mezőgazdaság és az élelmiszeripar, ezen belül 30 szakmában kínálnak technikumi, szakképző iskolai és egyéb képzéseket.

A Centrum tanulólétszáma – beleértve a 2020/2021 évfolyamra beiratkozott diákokat – 3371 fő, az oktatást 644 alkalmazott (amiből 376 fő pedagógus) biztosítja.

Elsődleges célunk a szakmai-nevelő munka mellett olyan életpálya kínálása a hozzánk érkezőknek, ami biztos jövőt jelenthet számukra. Iskoláinkban a tehetségek gondozása, a hátrányos helyzetű és speciális igényű diákok segítése kiemelt figyelmet kap, számukra keressük a folyamatos pályázati és egyéb támogatási lehetőségeket. A hazai versenyeken diákjaink kiemelkedően szerepelnek, nemcsak szakmai, de a közismereti területeken is.

Nemzetközi terepen az élen járunk. Folyamatos résztvevői vagyunk a Határtalanul, az Erasmus programoknak és amikor csak lehetőség adódik, külföldi versenyekre is felkészítjük a diákjainkat. Számos idegen országból érkező diák és tanár fordult már meg nálunk, számukra egyéni és csoportos programokat is kínálunk.

 

Küldetésnyilatkozatunk:

 

A Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum Magyarország vezető agrárszakképzési bázisa, ezzel biztosítva tanulóinknak a versenyképes szakmák megszerzéséhez szükséges oktatást. Törekszünk az iskolai környezet élhető és fenntartható megteremtésére, keressük a pályázati és fejlesztési lehetőségeket.

Együttműködési kultúránk fontos része a központi, speciális szaktudást igénylő feladatok központosítása mellett az iskolák oktatási és képzési önállóságának biztosítása, szakmai támogatása.

Partnerszervezeteinkkel (nemzetközi és hazai) szoros és hatékony együttműködést alakítunk ki, szem előtt tartva a képzés elsődleges fontosságát.

Az élethosszig tartó tanulás támogatásával biztosítjuk tanáraink és diákjaink számára a folyamatos szakmai és személyes fejlődést.

Intézményünk kiáll az esélyegyenlőség biztosítása mellett, minden lehetséges formában támogatja a hátrányos helyzetű tanulók segítését, a speciális igényű diákok felzárkóztatását, a tehetségek gondozását.

Felkészülünk a hirtelen érkező kihívásokra, fejlesztjük a gyors alkalmazkodás és reagálás képességét.

Tanáraink és diákjaink a magyar és az Európai Uniós értékeket szem előtt tartva, egymást tisztelve és megbecsülve igyekeznek a lehetőségeikhez mérten a legjobb elérhető tudást megszerezni és átadni.