Ha Téged is a szakmád iránti szenvedély inspirál, akkor jelentkezz versenyzőnek és vegyél részt A Profik Bajnokságán!

Képviseld Te Magyarországot a EuroSkills és WorldSkills versenyeken!

FANUC Hungary Kft.

FANUC Corporation egy világvezető beszállító a gyártásautomatizálási megoldások, CNC vezérlések, ipari robotok és szerszámgépek (ROBODRILL, ROBOCUT, ROBOSHOT és ROBONANO) tekintetében. Az 1956-os alapítása óta a FANUC úttörő a CNC eszközök fejlesztésében. Több, mint 264 irodával világszerte több, mint 7000 alkalmazottal a FANUC teljes körű szolgáltatást nyújt partnerei számára, legyen szó értékesítésről, műszaki támogatásról, logisztikáról vagy ügyfélszolgálatról.

FANUC elhivatott csapata a világ szinte minden pontján ügyfelei rendelkezésére áll, köztük Magyarországon is, ahol már több, mint egy évtizede meghatározó szereplője a hazai iparnak. A FANUC Hungary Kft. megalapulásával egy egységes, dedikált értékesítő és szerviz csapat biztosítja a cég termékeinek háttértámogatását, legyen szó technikai vagy műszaki támogatásról, karbantartási igényről, alkatrész utánpótlásról vagy képzésről. A cég növekedésével párhuzamosan bővült a munkatársak száma is, így lehetőség nyílt arra is, hogy a kollégák specializálódjanak egyes területekre, legyen szó a szervizek gördülékenyebb lebonyolításáról, a logisztika hatékonyabb kivitelezéséről, vagy a partnerekkel való kapcsolat szorosabbra vonásáról.

FANUC és az oktatás

A FANUC szívügyeként tekint a jövő generációjára és az ő rájuk váró technológiai kihívásokra. Ennek szellemiségében kezdett el világszinten nagyobb hangsúlyt fektetni az oktatási intézmények segítésére és a diákság, valamint az oktatók képzésére. 2018-tól az Euroskills és Worldskills szakmai versenysorozatok egyik főtámogatójává vált, és a “Robot Systems Integration” szakmával a versenyszámok közé is belépett. 2019-ben sikerrel lebonyolította az első bemutató versenyt a kazani Worldskills-en, és a következő évektől a robotikai szakma a hivatalos versenyszámok közé emelkedik, amely egy meghatározó elemévé válik majd a több, mint 60 szakmának.

A Magyarországon először megrendezett FANUC Olimpia Robotikai Verseny a hivatalos válogatója volt a grazi Euroskills versenynek, melyet később évi rendszerességgel követnek majd a válogatók a soron következő Euroskills vagy Worldskills megmérettetésre.

Az Olimpián több lelkes, szakmailag elhivatott csapat versenyzett egymással, és végül 2 főből álló csapat került ki győztesként, akik majd a grazi Euroskills magyar versenyzői lesznek a robotika szakmában.