Ha Téged is a szakmád iránti szenvedély inspirál, akkor jelentkezz versenyzőnek és vegyél részt A Profik Bajnokságán!

Képviseld Te Magyarországot a EuroSkills és WorldSkills versenyeken!

ÉMSZ Épületszigetelők, Tetőfedők, Bádogosok és Ácsok Magyarországi Szövetsége

ÉMSZ Épületszigetelők, Tetőfedők, Bádogosok és Ácsok Magyarországi Szövetsége

Az idén 35 éves ÉMSZ egyik legfontosabb célkitűzése, hogy ipartestület jelleggel adjon támogatást négy építőipari alapszakma számára és összefogja azok oktatásának és továbbképzésének fejlesztését.

Az ÉMSZ tagjai ács, tetőfedő, bádogos és szigetelő szakkivitelezők és a tevékenységükhöz kapcsolódóan önálló szakiskolák, szakiskolai oktatók valamint egyetemi tanárok, tervezők, mérnökök, szakértők és egyéb építész- és mérnök kamarai tagok. Így a Szakma országosan napi szintű egyeztetéssel, egymással ’szövetségben’ tud együttműködni és – a 6 fős ÉMSZ Titkárság háttértámogatásával - sok-sok értékes projekt tud megvalósulni azon célkitűzés mentén, hogy a Magyarország területén felújításra vagy építésre kerülő tetők vagy homlokzatok minősége javuljon.

A Budapesten működő ÉMSZ Titkárság által az ÉMSZ minden tetőn dolgozó szakember - nem csak tagjai felé - biztosítja az alábbi szolgáltatásait térítésmentesen:

  • szakkivitelezői klubestek szervezése az ország számos pontján (évente 15-20 alkalommal),
  • szakmai konferenciák szervezése az ország számos pontján (évente több, mint 15 alkalommal),
  • ÁCS/TETŐFEDŐ nevű szakmai folyóirat kiadása és postázása a feliratkozó szakemberek felé,
  • A BÁDOGOS nevű szakmai folyóirat kiadása és postázása a feliratkozó szakemberek felé,
  • A SZIGETELŐ nevű szakmai folyóirat kiadása és postázása a feliratkozó szakemberek felé,
  • folyamatos tanácsadás és szakmánként évente minimum egy országos szakmai fórum szervezése,
  • évente egy alkalommal Tetős Szakemberek Találkozója néven egy országos szakember-találkozó szervezése budapesti helyszínen.
  • folyamatos konzultáció lehetősége az ország számos pontján tevékenykedő mesterekkel és szakértőkkel a több, mint 20 ÉMSZ területi titkár tevékenységének köszönhetően.

Szövetségünk évtizedek óta komoly sikerrel vállalja, hogy kiválasztja, felkészíti és elindítja a Magyarországot képviselő tetőfedő, bádogos és szigetelő teameket az IFD Fiatal Tetőfedők Világbajnokságán és korábban az ÉMSZ vállalta a budapesti Euroskillsen a magyar bádogos versenyző szakmai szponzori szerepét is egy alkalommal.

Tevékenyen részt veszünk a szakmunkás képzésben és a szakmai oktatásban is. Ingyenes aktivitásainkkal, éves szinten több, mint 50 rendezvényünkkel az építőanyag-gyártók, az iskolák és a tetőn dolgozó szakemberek közötti információs és érdekképviseleti hídként folyamatosan bővítjük a tetőn dolgozó szakemberek tudását és az oktatás Szövetségünk egyik legfontosabb tevékenysége lesz a jövőben is. Minél magasabb színvonalú lesz a hazai oktatás, annál jobb minőségű épületek épülhetnek meg. Az oktatások és továbbképzések alapját a Szövetségünk által kidolgozott 5 tervezési és kivitelezési irányelv és 5 szakmai szabálygyűjtemény képezi, amihez jelenleg is folyamatban van újabbak kidolgozása és meglévők aktualizálása.

 

A jelentkezéseket ide várjuk:

Forró Máté szakértő

e-mail: emsz@emsz

mobil: +36 30 377 6749