Ha Téged is a szakmád iránti szenvedély inspirál, akkor jelentkezz versenyzőnek és vegyél részt A Profik Bajnokságán!

Képviseld Te Magyarországot a EuroSkills és WorldSkills versenyeken!

Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesülete

Egyesületünk a 24 éven át működő Magyar Virágkötők, Virágkereskedők Szakmai Egyesülete munkáját vette át, 2013 Január 8-án. A 2012-es alapítás fő célja a szakma új alapokra helyezése és a virágkötő, kereskedő társadalom formálása, képzése és segítése. Ez az egyetlen érdekképviselet Magyarországon, ami a kiskereskedőket képviseli, amellett, hogy a szakmai utánpótlás nevelést is segíti.

 

Főbb tevékenységeink:

  • Szakmai továbbképzések szervezése, lebonyolítása
  • Mestervizsga szervezés és lebonyolítás
  • Szakmai rendezvények szervezése
  • Kiállítások, bemutatók koordinálása
  • Ifjúsági és felnőtt versenyek szervezése
  • Szakmai érdekképviselet
  • Hazai és Nemzetközi szervezetekkel való kapcsolattartás
  • Oktatási programok segítése, együttműködés a Kamarákkal, kormányzati szervekkel

 

Egyesületünk évente több mint hat alkalommal bonyolít felnőtt és ifjúsági virágkötészeti versenyeket, több fesztivál és „virágos” program együttműködője.

Stratégia partnerei vagyunk a tatai, Víz, Zene, Virág fesztiválnak, ahol több kiállítás mellet a Magyar Virágkötészeti Bajnokság is megrendezésre kerül minden évben.

Az egyesület tagjai számára negyedévente kiad egy szaklapot Virágkötészet Magazin címmel, ami az aktuális virágkötészeti programokról számol be, illetve szakmai segítéseget nyújt, írásos és képi anyagokkal is.

Legfontosabb célunk a virágvásárlás ösztönzése a lakosság körében, ezért kiemelten fontosnak tartjuk a virágos rendezvények megszervezését.

Talán még ennél is fontosabb a jövő generációjának nevelése, segítése, ezért valamennyi, az országban virágkötészetet oktató tanintézménnyel együttműködünk!

Kiemelt projektünk a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával való együttműködés a EuroSkills és WorldSkills versenyek kapcsán, hiszen a nemzetközi tapasztalat nagyon fontos a hazai szakmai fejlődés tekintetében is.