Ha Téged is a szakmád iránti szenvedély inspirál, akkor jelentkezz versenyzőnek és vegyél részt A Profik Bajnokságán!

Képviseld Te Magyarországot a EuroSkills és WorldSkills versenyeken!

Budapesti Komplex Szakképzési Centrum

A Budapesti Komplex Szakképzési Centrum egyike a központi régió négy centrumának, a hozzá tartozó 13 iskolában több, mint 1000 fő pedagógus, adminisztratív és egyéb munkatárs dolgozik, közel 9000 diákot és felnőtt hallgatót oktatva 100-nál is több szakmában: kreatív, informatika, fa- és bútoripar, honvédelem, rendészet, turizmus-vendéglátás, építőipar, kereskedelem, elektronika, szépészet, sport stb. ágazataiban.

 

 

A Centrum fő tevékenységei a szakmaoktatás 14 éves kortól, általános középiskolai oktatás, nevelés, speciális igényű diákok oktatása, nem tanköteles korúak szakmai oktatása, 16 éves kor felett nappali, esti és levelező formában.  Diákjaink összetétele rendkívül változatos, a speciális nevelési igényű diákoktól kezdve a kiemelkedő tehetségekig.

 

Pedagógusainkat ez a sokszínűség nagy kihívások elé állítja, így a Centrum egyik legfontosabb célja, hogy megtaláljuk, megismerjük a kihívásoknak leginkább megfelelő, hatékony pedagógiai gyakorlatokat a magyar és elsősorban európai példák alapján, és ezeket alkalmazzuk a napi munkában. Centrumunk sokat tesz azért, hogy a piaci szereplőket is be tudja vonni az oktatásba, bemutató programok, aktív workshopok formájában ismerkedhetnek tanulóink a korszerű technológiákkal, anyagokkal. Tehetséggondozás keretében mind a közismereti, mind a szakmai tárgyakban élen járunk, tanulóink között egyaránt fellelhető Kazinczy – Szép Magyar Beszéd első díjas, valamint a World - és EuroSkills versenyen győztes asztalos világ- és Európa-bajnok is. Diákjaink rendszeresen vesznek részt külföldi tanulmányutakon, míg Centrumunk is fogad a kontinens több országából is tanulókat.

Munkánkat nem csak a megvalósítás jellemzi, folyamatos fejlesztésre és fejlődésre törekszünk mind az oktatás, nevelés, mind az iskolai élet tekintetében.

A Budapesti Komplex SZC tevékenységének egyik hangsúlyos és kiemelkedően sikeres területe a tehetséggondozás, melynek egyik eleme a tehetséges tanulók szakmai versenyekre történő felkészítése. A Centrum kiemelten támogatja a tehetséggondozást és e munka részeként elkötelezett a hazai és nemzetközi versenyek támogatása tekintetében is.

A versenyek célja a minőségi szakképzés és szakmai fejlődés támogatása. A nemzetközi versenyek és a Skills program kiemelkedő lehetőséget biztosítanak mind a tanulók, mind az érintett pedagógusok és szakemberek számára, hogy tehetségük kibontakozzon, és szakmailag tovább fejlődjenek.