Ha Téged is a szakmád iránti szenvedély inspirál, akkor jelentkezz versenyzőnek és vegyél részt A Profik Bajnokságán!

Képviseld Te Magyarországot a EuroSkills és WorldSkills versenyeken!

Mátrai

A Mátrai Hegesztéstechnikai és Szakképzési Kft. 1998-ban a társadalmi és gazdasági változások folyamán kialakult szakképzési igények felismerése alapján jött létre, mint önálló gazdasági szervezet. A kezdetektől részt veszünk az iskolarendszerű és az iskolarendszeren kívüli oktatásban.

Iskolarendszerű képzésen belül Hegesztő tanulók gyakorlati oktatását végezzük a gyöngyösi József Attila Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium tanulói, valamint a 2013-as évtől a hatvani Damjanich János Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium tanulói számára.

Képzési tevékenységeink alapján a felnőttképzést folytató intézmény nyilvántartásban az Heves Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja által előírtan regisztráltak vagyunk és megalakulásunk óta sikeresen működünk.

A Hegesztő oktatást érintően közreműködünk a szakma országos érvényű szakmai és vizsgakövetelményeinek kidolgozásában. Figyelemmel kísérjük, és ha módunkban áll bevezetjük az iskolarendszerű és az iskolarendszeren kívüli gyakorlati oktatás újabb hasznos módszereit, s magunk is kidolgozói vagyunk a hatékony oktatási és vizsgáztatási módszereknek.

Tanulóink évek óta a Szakma Sztár Fesztivál döntősei között szerepelnek, ahol nem egyszer sikerült dobogós helyezést elérniük. A 2012-es, illetve a 2013-as évben lehetőségünk nyílt Nemzetközi versenyeken való részvételre is, így cégünk és azon belül tanulóink, fiatal szakmunkásaink is betekintést nyerhettek az európai és nemzetközi szakmakultúrába, és számos tapasztalattal gazdagodhattak a verseny által.

A Mátrai Hegesztéstechnikai Kft. célja, hogy eurokompatibilis szakképesítést adjon a hegesztőképzési szolgáltatás igénybevevőinek.

A nemzetgazdaság és a társadalom, valamint az egyéni törekvések céljainak és feladatainak megvalósítása és megvalósulása határozza meg stratégiai terünk aktualizálását és rugalmasságát. A minőségi oktatás meghonosításával Magyarországon és Európa más országaiban is hasznosítható, tartós szaktudás nyújtásával kívánjuk a magyar szakmakultúrát gyarapítani.

Képzési tevékenységünk színvonalának értékmérője az a tény is, hogy a Magyar Hegesztéstechnikai és Anyagvizsgálati Egyesüléssel együttműködő partnerként szervezzük a különféle Nemzetközi diplomát adó képzéseket, melyre az Európai Hegesztési Szövetség és a Nemzetközi Hegesztési Szövetség 1999-ben akkreditálta a Kft-t.

 

A Mátrai Hegesztéstechnikai Kft. a működésének kezdeti időszakában megfogalmazta azokat az alapelveket, értékeket és szakmai elhatározásokat, melyek az évek során dinamikus fejlődésével bizonyított. A színvonal megőrzése és folyamatos javítása érdekében nagy hangsúlyt helyezünk a szakmai és tárgyi követelmények megfelelőségére, mivel minőséget csak a legjobban képzett szakemberekkel, valamint az ipari igényeket maximálisan kielégítő berendezésekkel lehet.

Partneri elégedettség állandó növelése és mérhetősége érdekében 2001-ben a Kft. elsők között vezettük be az ÉMI-TÜV SÜD Kft. által tanúsított Minőségirányítási rendszerünket. Ennek megfelelően a  DIN EN ISO 9001:2009 szabvány szerinti tanúsítványunk kiterjed a képzési szolgáltatásaink minden lényeges folyamatára.

Cégünk 2003 óta folyamatosan rendelkezik a Felnőttképzési Akkreditáló Testület Intézmény-akkreditációjával is, amely célja a képzésben részt vevők biztosítása, hogy a Kft. a felnőttképzési tevékenységeit a vonatkozó külön jogszabályban meghatározott magasabb minőségi követelményeknek megfelelően végzi.

 

Mottónk:

„tapasztalatok a minőségben…
… minőség a hegesztésben”