Ha Téged is a szakmád iránti szenvedély inspirál, akkor jelentkezz versenyzőnek és vegyél részt A Profik Bajnokságán!

Képviseld Te Magyarországot a EuroSkills és WorldSkills versenyeken!

HTTP Alapítvány

A HTTP Alapítvány (Hálózati Tudás Terjesztéséért Programiroda Alapítvány) non-profit, közhasznú szervezet. Fő célja az informatikai iparág szakember-utánpótlásának biztosítása, az informatikai szakképzés fejlesztése, a tehetséggondozás, valamint hálózati informatikai képzések megvalósítása a felnőttképzési területen. Együttműködik a Cisco Hálózati Akadémia Programban és a Microsoft IT Akadémia Programban résztvevő oktatási intézményekkel, és kapcsolatban áll a programot támogató más, hasonló profilú hazai és nemzetközi cégekkel, illetve civil szervezetekkel. Az Alapítvány nagy hangsúlyt fektet a hátrányos helyzetű felnőttek munkaerő-piaci elhelyezkedésének elősegítésére.

A HTTP Alapítvány az elmúlt években komoly erőfeszítést tett, hogy tevékenyen hozzájáruljon az informatikai szakképzés és felsőoktatás fejlesztéséhez. Legfőbb célja ezen a területen, hogy a szakképzésben és felsőoktatásban tanuló diákok valódi, piacképes tudást szerezhessenek. Az Alapítvány folyamatos, élő szakmai kapcsolatot tart fel az informatikai szakképző iskolákkal és felsőoktatási intézményekkel. Szakértői meghatározó szerepet játszottak az új OKJ-hoz kapcsolódó szakmai- és vizsgáztatási követelményrendszer, valamint a kerettanterv kidolgozásában.

A kiemelt tevékenységek közé tartozik a szakmai versenyek rendezése és támogatása, ennek keretében 2006 óta minden évben az Alapítvány rendezi meg az informatikai hálózati rendszergazda szakma hazai válogatóját az EuroSkills és WorldSkills versenyekre. A HTTP Alapítvány szakemberei áltál felkészített versenyzők folyamatosan kiválóan szerepelnek a nemzetközi döntőkön. Az eredmények között két aranyérem, valamint számos kiválósági érdemérem és nemzet legjobbja kitüntetés szerepel. Honlapunk: https://www.http-alapitvany.hu/