Ha Téged is a szakmád iránti szenvedély inspirál, akkor jelentkezz versenyzőnek és vegyél részt A Profik Bajnokságán!

Képviseld Te Magyarországot a EuroSkills és WorldSkills versenyeken!

Több mint száz középiskolás csatlakozott az Állj közénk! rendezvényhez

Szombathely után Kecskemétre látogatott el a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) rendezvénysorozata, az Állj közénk!, hogy újabb foglalkozások bemutatásával népszerűsítse a diákok számára a szakmaválasztást. Az interaktív program keretében a kézzel fogható eszközök és az elméleti háttér megismertetése mellett a virtuális valóságba is átléphettek a résztvevők.

Már második állomásánál tart a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) ifjúsági rendezvénysorozata, az Állj közénk! A diákok újabb szakmákkal ismerkedhettek meg: a mechatronikai technikusok, a szárazépítők és az autószerelők világán túl a nemzetközi szakmai versenyekről is szerezhettek tapasztalatokat. A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában tartott rendezvényre közel 200 középiskolás látogatott el.

A házigazda továbbra is az ismert YouTuber és véleményvezér, Szabyest volt, aki az érdeklődő fiatalokkal együtt látogatta meg a standokat és tette próbára saját maga és a diákok tudását.

A kamara épületében rendezett eseményen a tanulók rálátást kaptak a mechatronikai technikusok mindennapjaira. A szakmát képviselő FESTO Kft. standjánál az automatizált gyártósori modell működését prezentálták az érdeklődőknek. A szárazépítők lehetőségeiről bővebb információt a Knauf Építőipari Kft. pultjánál megjelentek szerezhettek, a Mercedes-Benz magyarországi leányvállalata pedig az autószerelés világában igazította el a diákokat.

A modern technológia segítségével az építészet és a vendéglátás munkafolyamataival „szinte” testközelbe kerülhettek a tanulók. Az MKIK standjánál ugyanis egy ismeretterjesztő virtuális utazásba ugorhattak fejest – és ehhez csupán elég volt egy VR szemüveget feltenniük.

Az eseményt változatos és izgalmas előadások színesítették. A modern ipari és mechatronikai technikák nemzetközi versenyeztetésben betöltött szerepéről értekezett Sipos Kristóf, a EuroSkills Budapest 2018 aranyérmes versenyzője és a WorldSkills Abu Dhabi 2017 kiválósági érmese, valamint Dr. Jánosi László, a FESTO csapat szakértője. Putler Csaba, a Knauf Építőipari Kft. üzletfejlesztési menedzsere pedig a WorldSkills szakmai verseny és a szárazépítés versenyszám kapcsán osztott meg hasznos tudnivalókat.

 

A teljes képgaléria ide kattintva megtekinthető

 

A rendezvény további állomásai

Nyíregyháza – Váci Mihály Kulturális Központ III. emelet

Időpont: 2019. november 20. szerda 13.00-16.00 óráig

Bemutatott szakmák: Fodrász, Pincér, Szakács, Szárazépítő

 

Veszprém – Aréna - előcsarnok

Időpont: 2019. november 27. szerda 13.00-16.00 óráig

Bemutatott szakmák: Asztalos, Víz, gáz- és fűtésszerelő

 

Forrás, fotó: MKIK