Ha Téged is a szakmád iránti szenvedély inspirál, akkor jelentkezz versenyzőnek és vegyél részt A Profik Bajnokságán!

Képviseld Te Magyarországot a EuroSkills és WorldSkills versenyeken!

Lezárult a jelentkezés a EuroSkills Budapest 2018 versenyre!

Több száz fiatal, tehetséges magyar szakember és tanuló jelentkezett a versenyre, hogy idén először, hazai terepen mérettethessék meg magukat a EuroSkills Budapest 2018 versenyen!

A szakmák Európa-bajnokságának is nevezett EuroSkills versenyre való jelentkezést hatalmas érdeklődés övezte. Ebben az évben ez nem is csoda, hiszen idén - a Közép-Kelet Európai országok közül elsőként - Magyarország rendezi meg a szakmai versenyt, így a hazai versenyzők Budapesten bizonyíthatják rátermettségüket, szakmai tudásukat és képességeiket. A fiatal szakemberekre és tanulókra helyezett nyomást csak fokozza, hogy a EuroSkills idén ünnepli fennállásának 10. évfordulóját.

A magyar csapat összesen 26 szakmában fog indulni az Európa-bajnokságon, amely az eddig valaha volt legnagyobb hazai csapat létszám. Azon versenyszámok esetében, ahol a 2017-ben megrendezett WorldSkills világversenyen, Abu Dhabiban versenyző fiatal kiválósági érmet vagy dobogós helyezést ért el, nem szükséges az idei Európa-bajnokságra nemzeti döntőt tartani - a tavalyi versenyző képviselheti hazánkat (természetesen csak abban az esetben, ha korábban nem versenyzett, hiszen egy versenyző csak egy EuroSkillsen és egy WorldSkillsen vehet részt). A többi szakma esetében országos válogatóra és döntőre kerül sor a rengeteg jelentkező részvételével, annak érdekében, hogy a legalkalmasabb szakember képviselhesse Magyarországot.

A versenyre való jelentkezés lezárult, folyamatosan zajlanak az előválogatók, majd a nemzeti döntők. A versenyzők kiválasztására legkésőbb az április végén megrendezett Szakma Sztár Fesztiválon kerül sor, így valamennyi szakma esetében májusban megkezdődhet az intenzív felkészítés. A szakmai ismeretek és készségek elsajátítása mellett a kiválasztott versenyzők mentális felkészítésen is részt vesznek, ami segíti őket a rendkívüli nyomás alatt történő sikeres teljesítmény elérésében.